Skip to main content

In overeenstemming met de verschillende aangekondigde maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus stelt Bellewaerde de opening uit tot een nader te bepalen datum. De verkoop wordt gestaakt tot er meer duidelijkheid is op de situatie.

Menu
Tickets
Eléphant d'Asie

Aziatische Olifant

  • Dieren

Scroll naar beneden

    

Lieve reus met kleine oren

In Bellewaerde kan je de Aziatische olifant van dichtbij spotten. Anders dan zijn Afrikaanse soortgenoten is deze olifant iets kleiner, en hebben alleen de mannetjes slagtanden.

VEELZIJDIGE SLURF

Niks zo multifunctioneel als de slurf van deze grote vriendelijke reus. Hij kan er natuurlijk mee ruiken, maar ook mee eten, drinken, douchen, snorkelen, groeten, trompetteren, voelen, worstelen, een vuiltje uit zijn oog halen en da’s lang niet alles. Hij zuigt met zijn slurf moeiteloos in één keer acht liter water op.

Bij je bezoek zie je misschien dat de olifant zichzelf besproeit met zand, modder en water? Dat doet hij om z’n olifantenhuid te beschermen tegen de warmte, parasieten en insecten.

WIST JE DAT...?

... een Aziatische olifant maar één "vinger" heeft aan het einde van zijn skurf, terwijl zijn Afrikaanse vrienden er 2 hebben?

WIST JE DAT...?

... olifanten hun oren vooral gebruiken om af te koelen? In Azïe komen extreme temperaturen minder vaak door, vandaar dat de Aziatische olifant dus kleinere oren heeft.

WIST JE DAT...?

... de olifant in Bellewaerde een speciale training krijgt, zodat deze verzorgers hem beter kunnen verzorgen?