Skip to main content

In overeenstemming met de verschillende aangekondigde maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus stelt Bellewaerde de opening uit tot een nader te bepalen datum. De verkoop wordt gestaakt tot er meer duidelijkheid is op de situatie.

Menu
Tickets
Lion

Leeuw

  • Dieren

Scroll naar beneden

Koning van Bellewaerde

De leeuwen zijn niet alleen de koningen van de jungle, ook in Bellewaerde is dit prachtdier al jarenlang de mascotte. En je begrijpt vast waarom, als je deze indrukwekkende katachtige al bezocht hebt. Je spot hen trouwens het beste bij het leeuwenuitkijkpunt of van dichterbij in de jeeps. Of maak een ritje door het roofdierenverblijf in Bengal Express.

Leeuwen zijn groepsdieren, helemaal anders dan andere katten. Ze leven in troepen met een aantal vrouwtjes en 1 of meerdere mannetjes. Een volwassen leeuw kan tot zo’n 40 kg vlees verorberen. Per maaltijd! In de natuur gaan ze dus niet alleen voor reptielen, vissen en vogels, maar ook jagen ze ook op zebra’s, gnoes, buffels en impala’s.

Wist je dat...

... een leeuw een sprinter is? Hij loopt tot 80km/uur tijdens een achtervolging, maar houdt dat maar 100 tot 200 meter vol.

Wist je dat...

... je leeuwengebrul tot wel 9 km ver kunt horen?