Skip to main content
Menu
Tickets

Reglement

Abonnementen 2020

Artikel 1 – Algemene voorwaarden

1.1 Het officiële reglement dat van toepassing is voor de Adventure Pass voor Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark, is het reglement dat zich op de website bevindt (resp. bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be). Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark kunnen in geen geval aansprakelijk zijn voor voorwaarden die terug te vinden zijn op vorige versies van het reglement op andere sites of in papieren versies.

1.2 De Adventure Pass is strikt persoonlijk. In geen enkel geval kan dit worden overgedragen, uitgeleend of verkocht aan een derde persoon. In geval van fraude hebben onze medewerkers het recht om het abonnement in beslag te nemen of te blokkeren. In dit geval heeft de abonnementhouder geen recht op een compensatie of terugbetaling.

1.3 Bij elk bezoek aan het park moet een originele versie van de Adventure Pass getoond worden aan de ingang.  De identiteit van de persoon zal gecontroleerd worden aan de hand van de foto op het abonnement. Indien de medewerker het nodig acht, kan een identiteitskaart gevraagd worden. Scans, foto’s of andere elektronische of papieren weergaven van het abonnement zullen niet aanvaard worden.  De abonnementhouder moet aan de hand van de foto geprint op de kaart steeds duidelijk herkenbaar zijn.  Bij een wijziging van het uiterlijk van die aard dat getwijfeld kan worden aan de identiteit, kan  gevraagd worden een nieuwe foto te nemen om alle twijfel in de toekomst te vermijden. 

1.4 In geval van enorme drukte in het park en/of indien de maximumcapaciteit wordt bereikt, geeft de Adventure Pass niet altijd garantie op toegang tot het park. Als het park volzet is bij aankomst, kan de toegang worden geweigerd. In dit geval heeft de abonnementhouder geen recht op een compensatie of terugbetaling.

1.5 Het parkreglement kan geconsulteerd worden op resp. bellewaerde.be of aquapark.bellewaerde.be en is beschikbaar aan de ingang van elk park. In geval van het niet respecteren van het parkreglement, kan de Adventure Pass in beslag genomen worden. In dit geval heeft de abonnementhouder geen recht op een compensatie of terugbetaling.

1.6 Een duplicaat van de Adventure Pass is enkel te verkrijgen in geval van beschadiging, verlies of diefstal en door middel van het betalen van een administratieve kost ter waarde van €8,00 tenzij een geldig politiebewijs van diefstal kan voorgelegd worden. In dat geval kan de Adventure Pass gratis opnieuw afgedrukt worden.  Mocht de eerder bekomen Adventure Pass toch teruggevonden worden bij verlies, is deze niet meer geldig.

1.7 Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark zijn niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van het abonnement.

1.8 Wanneer een abonnee twee keer niet in staat is zijn Adventure Pass te presenteren, wordt er bij een volgend bezoek automatisch een duplicaat van de Adventure Pass gemaakt. De administratieve kost van €8,00 die hiermee gepaard gaat, is ten laste van de abonnementshouder.

1.9 Een WEB-voucher verschaft eenmaal toegang tot Bellewaerde of Bellewaerde Aquapark , bij de tweede keer is het verplicht om het abonnement te laten valideren in de definitieve PVC-kaart  voorzien van persoonlijke foto. Dit kan aan de kassa’s van het gewenste park. Indien de Adventure Club niet geopend is op de dag van bezoek, kunnen bezoekers terecht aan de Infostand.

Artikel 2 – geldigheid en duur

2.1 De Adventure Pass is 1 jaar geldig vanaf aankoopdatum.

2.2 De Adventure Pass is enkel geldig tijdens de openingsuren van het park, in functie van de capaciteit per park. De directie behoudt zich het recht om de openingsdagen of –uren te wijzigen zonder voorafgaande melding. De meest recente versie van de openingskalender is steeds te raadplegen op www.bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be.

2.3 De Avdenture Pass is niet geldig op dagen dat het park volzet of geprivatiseerd is. Deze dagen zijn te raadplegen op www.bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be. De kalender op deze websites is de enige geldende kalender.

2.4 De Adventure Pass is niet opzegbaar gedurende de geldigheidsperiode. In het geval van een sanitaire crisis en het park geopend blijft, kan er geen aanspraak gemaakt worden op een terugbetaling.

2.5 De Adventure Pass geeft recht op toegang tot Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark en het reguliere parkaanbod. Extra’s tijdens evenementen zijn niet inbegrepen in de prijs van het abonnement. 

2.6 De Adventure Pass houder dient zijn bezoek op voorhand te reserveren op www.bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be. Zolang het reservatiesysteem in voege is, geeft de Adventure Pass geen gegarandeerde toegang tot het park zonder reservatie.

Artikel 3 – Specificaties Adventure Pass

​​​​​​​3.1 Onderstaande prijzen en voorwaarden gelden voor volwassenen en kinderen groter dan 1m. In geval een kind doorheen het seizoen groter wordt dan 1m, dan dient een geldig toegangsbewijs of Adventure Pass aangekocht te worden aan de gangbare tarieven bij aankoopdatum. Kinderen tussen 85cm en 1m hebben tevens een geldig toegangsbewijs of Adventure Pass nodig om toegang te krijgen tot Bellewaerde Aquapark. 

​​​​​​​3.2 De Adventure Pass ter waarde van €99,00 geeft 1 jaar vanaf aankoopdatum toegang tot Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark.

3.3 Bij aankoop van 4 of 5 Adventure Passen tegelijkertijd, geniet de koper van een voordeeltarief van €94 per abonnement. Vanaf de 6de Adventure Pass is de eenheidsprijs opnieuw €99.

​​​​​​​3.4 De directie behoudt zich het recht om promotionele acties te voeren voor de verkoop van de abonnementen. Deze promotionele acties kunnen ten allen tijde opgeschort of beëindigd worden en worden niet met terugkerende kracht toegekend.

​​​​​​​3.5 De directie behoudt zich het recht voor om exclusieve evenementen te organiseren of toe te voegen aan de kalender, waarop het park niet toegankelijk is voor abonnees. De kalenders voor Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark tijdens het seizoen 2020 zijn te vinden op www.bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be.

Artikel 4 – kortingen en voordelen

​​​​​​​4.1 De abonnementshouder heeft recht op verschillende voordelen en kortingen.

​​​​​​​4.2 De kortingen die de abonnementhouder verkrijgt op vertoon van zijn of haar abonnement zijn niet cumuleerbaar met andere acties of promoties.

4.3 De volgende kortingen zijn éénmalig geldig in Bellewaerde, bij aanwezigheid van de Adventure Pass houder en op vertoon van de Adventure Pass:

2020: 

 • Korting tijdens Halloween: -50% (geldig van 10/10/2020 tot 08/11/2020 voor maximum 1 persoon, niet geldig op 31/10/2020 en 01/11/2020)

De volgende kortingen zijn éénmalig geldig in Bellewaerde Aquapark, bij aanwezigheid van de Adventure Pass houder en op vertoon van de Adventure Pass:

 • Herfstkorting: -25% (geldig van 01/09/2020 tot 31/10/2020 voor maximum 5 personen)
 • Winterkorting: -33% (geldig van 1/11/2020 tot en met 28/02/2021 voor maximum 5 personen)

2021: 

In Bellewaerde:

 • Lentekorting: -33% korting, voor 5 personen. Geldig van 3/04/21 – 30/06/20.
 • Zomerkorting: -25% korting, voor 5 personen. Geldig van 1/07/21 – 31/08/21. 
 • Halloweenkorting: -50% korting, voor 1 persoon. Geldig van 9/10/21 – 7/11/21.
 • Winterkorting: -25% korting, voor 5 personen. Geldig van 4/12/21 – 9/01/22.

Bellewaerde Aquapark:

 • Lentekorting: -25%, voor 5 personen. Geldig van 1/03/21 – 30/06/21
 • Zomerkorting: -50% korting, voor 1 persoon. Geldig van 1/07/21 – 31/08/21
 • Herfstkorting: -25% korting, voor 5 personen. Geldig van 1/09/21 – 30/11/21
 • Winterkorting: -33% korting, voor 5 personen. Geldig van 1/12/21 – 28/02/22

De directie behoudt zich het recht om de promotie op te schorten of stop te zetten op eender welk moment.

​​​​​​​4.4 Elke abonnee heeft voor zijn persoonlijke aankopen in het park 10% korting in de restaurants en souvenirshops op vertoon van zijn Adventure Pass aan de kassa’s.

4.5 De volgende voordelen zijn enkel geldig op het geafficheerd volwassentarief aan de kassa’s van onderstaande parken en op vertoon van de Adventure Pass aan de kassa:

2020:

 • 50% korting in de volgende parken: Parc Astérix, France Miniature, Musée Grévin Paris, Walibi Rhône-Alpes, Walibi Belgium, Walibi Holland, Chaplin’s World
 • 40% korting in de volgende parken: Plopsa Group, Openluchtmuseum Bokrijk, Grottes de Han, Monde Sauvage.
 • 35% korting in: Boudewijn Seapark.
 • 20% korting in: Toverland, Efteling beschikbare weekdagen - (Efteling is gesloten van 5/11/2020 tot 18/11/2020).

2021*: ​​​​​​​

 • 50% korting in de volgende parken : Parc Astérix (FR), France Miniature (FR), Walibi Rhône-Alpes (FR), Walibi Belgium, Walibi Holland (NL), Futuroscope (FR), Chaplin's World (FR).
 • De voordelen worden nog aangevuld – hou onze website in de gaten om op de hoogte te blijven

*Onder voorbehoud van wijzigingen.

​​​​​​​4.6 De Walibi Holland korting is niet geldig tijdens hun Halloweenperiode. 

4.7 Voordelen in andere parken alsook verminderde tarieven voor vergezellende personen maken geen standaard deel uit van het abonnement en kunnen elk moment opgeschort worden zonder enige vorm van schadevergoeding.

Artikel 5 – Parking Pass

​​​​​​​5.1 De Parking Pass is een kaart, apart van het abonnement, waarmee de abonnementhouder de parking mag gebruiken zonder extra betaling voor één auto.

5.2 De Parking Pass is enkel te koop aan de kassa’s aan van Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark.

5.3 Het is mogelijk om twee nummerplaten in te schrijven per Parking Pass, maar de Parking Pass is enkel geldig voor één parkeerplaats. De twee voertuigen kunnen dus niet op hetzelfde moment parkeren.

5.4 De Parking Pass is enkel geldig in Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark tijdens de openingsuren van het gewenste park.

5.5 In geval van enorme drukte, geeft de Parking Pass niet de garantie om een parkeerplaats te hebben. Indien er bij aankomst geen parkeerplaatsen beschikbaar zijn, heeft de Parking Pass houder geen recht op een compensatie of terugbetaling van de Parking Pass.

5.6 De instructies van de parkingmedewerkers dienen steeds opgevolgd te worden.

​​​​​​​5.7 Een wijziging van de nummerplaat op de Parking Pass is te verkrijgen door middel van het betalen van een administratieve kost ter waarde van €8,00.

Artikel 6 – betalingen

6.1 ​​​​​​​​​​Bij de aankoop van de Adventure Pass dient de volledige aankoopsom meteen betaald te worden. Het is niet mogelijk om in verschillende schijven te betalen.

6.2 ​​​​​​​​​​​​​​De koper dient de prijs van zijn aankoop te betalen aan de hand van een betalingsmiddel, geautoriseerd door Ogone. De betalingsmodule wordt beheerd door het bedrijf Ogone en er wordt geen informatie gelinkt aan de betaling doorgegeven aan Bellewaerde of Bellewaerde Aquapark.

6.3 Bellewaerde of Bellewaerde Aquapark zijn niet verantwoordelijk in geval van problemen bij het online betalingsproces.

6.4 Als gevolg van de betaling, ontvangt de koper een bevestiging van betaling of een verzoek om de betalingsprocedure opnieuw uit te voeren in geval van een probleem.

6.5 Indien de Adventure Pass werd aangekocht maar niet werd gebruikt, kan geen aanspraak gemaakt worden op een terugbetaling.  Een familielid van de abonnementshouder kan enkel aanspraak maken op een terugbetaling indien de passhouder overleden is en de Adventure Pass geen enkele keer werd gebruikt, mits voorleg van een overlijdensakte. ​​​​​​​