Skip to main content

Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen wordt een maximum aantal bezoekers toegelaten. Hierdoor is het verplicht om jouw bezoek op voorhand online te reserveren.

Menu
Tickets

Reglement

Abonnementen 2020

Artikel 1 – Algemene voorwaarden

1.1 Het officiële reglement dat van toepassing is voor de Season Pass voor Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark, is het reglement dat zich op de website bevindt (resp. bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be). Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark kunnen in geen geval aansprakelijk zijn voor voorwaarden die terug te vinden zijn op vorige versies van het reglement op andere sites of in papieren versies.

1.2 De Season Pass is strikt persoonlijk. In geen enkel geval kan dit worden overgedragen, uitgeleend of verkocht aan een derde persoon. In geval van fraude hebben onze medewerkers het recht om het abonnement in beslag te nemen of te blokkeren. In dit geval heeft de abonnementhouder geen recht op een compensatie of terugbetaling.

1.3 Bij elk bezoek aan het park moet een originele versie van de Season Pass getoond worden aan de ingang.  De identiteit van de persoon zal gecontroleerd worden aan de hand van de foto op het abonnement. Indien de medewerker het nodig acht, kan een identiteitskaart gevraagd worden. Scans, foto’s of andere elektronische of papieren weergaven van het abonnement zullen niet aanvaard worden.  De abonnementhouder moet aan de hand van de foto geprint op de kaart steeds duidelijk herkenbaar zijn.  Bij een wijziging van het uiterlijk van die aard dat getwijfeld kan worden aan de identiteit, kan  gevraagd worden een nieuwe foto te nemen om alle twijfel in de toekomst te vermijden. 

1.4 In geval van enorme drukte in het park en/of indien de maximumcapaciteit wordt bereikt, geeft de Season Pass niet altijd garantie op toegang tot het park. Als het park volzet is bij aankomst, kan de toegang worden geweigerd. In dit geval heeft de abonnementhouder geen recht op een compensatie of terugbetaling.

1.5 Het parkreglement kan geconsulteerd worden op resp. bellewaerde.be of aquapark.bellewaerde.be en is beschikbaar aan de ingang van elk park. In geval van het niet respecteren van het parkreglement, kan de Season Pass in beslag genomen worden. In dit geval heeft de abonnementhouder geen recht op een compensatie of terugbetaling.

1.6 Een duplicaat van de Season Pass is enkel te verkrijgen in geval van beschadiging, verlies of diefstal en door middel van het betalen van een administratieve kost ter waarde van €8,00 tenzij een geldig politiebewijs van diefstal kan voorgelegd worden. In dat geval kan de Season Pass gratis opnieuw afgedrukt worden.  Mocht de eerder bekomen Season Pass toch teruggevonden worden bij verlies, is deze niet meer geldig.

1.7 Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark zijn niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van het abonnement.

1.8 Wanneer een abonnee twee keer niet in staat is zijn Season Pass te presenteren, wordt er bij een volgend bezoek automatisch een duplicaat van de Season Pass gemaakt. De administratieve kost van €8,00 die hiermee gepaard gaat, is ten laste van de abonnementshouder.

1.9 Een WEB-voucher verschaft eenmaal toegang tot Bellewaerde of Bellewaerde Aquapark , bij de tweede keer is het verplicht om het abonnement te laten valideren in de definitieve PVC-kaart  voorzien van persoonlijke foto. Dit kan aan de Adventure Club in Bellewaerde. Indien de Adventure Club niet geopend is op de dag van bezoek, kunnen bezoekers terecht aan de Infostand.

Artikel 2 – geldigheid en duur

2.1 De Season Pass is geldig vanaf aankoopdatum tot en met 30 juni 2021.

​​​​​​​2.2 De Season Pass is enkel geldig tijdens de openingsuren van het park, in functie van de capaciteit per park. De directie behoudt zich het recht om de openingsdagen of –uren te wijzigen zonder voorafgaande melding. De meest recente versie van de openingskalender is steeds te raadplegen op www.bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be.

​​​​​​​2.3 De Season Pass is niet geldig op dagen dat het park volzet of geprivatiseerd is. Deze dagen zijn te raadplegen op www.bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be. De kalender op deze websites is de enige geldende kalender.

​​​​​​​2.4 De Season Pass is niet opzegbaar gedurende de geldigheidsperiode. In het geval van een sanitaire crisis en het park geopend blijft, kan er geen aanspraak gemaakt worden op een terugbetaling.

​​​​​​​2.5 De Season Pass geeft recht op toegang tot Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark en het reguliere parkaanbod. Extra’s tijdens evenementen zijn niet inbegrepen in de prijs van het abonnement. 

​​​​​​​2.6 De Season Pass houder dient zijn bezoek op voorhand te reserveren op www.bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be. Zolang het reservatiesysteem in voege is, geeft de Season Pass geen gegarandeerde toegang tot het park zonder reservatie.

Artikel 3 – Specificaties SEASON PASS

​​​​​​​3.1 Onderstaande prijzen en voorwaarden gelden voor volwassenen en kinderen groter dan 1m. In geval een kind doorheen het seizoen groter wordt dan 1m, dan dient een geldig toegangsbewijs of Season Pass aangekocht te worden aan de gangbare tarieven bij aankoopdatum. Kinderen tussen 85cm en 1m hebben tevens een geldig toegangsbewijs of Season Pass nodig om toegang te krijgen tot Bellewaerde Aquapark. Het tarief voor de Season Pass Bellewaerde Aquapark bedraagt €29,00 per kind tussen 85cm en 1m. In geval een kind doorheen het seizoen groter wordt dan 85cm, dan dient een geldig toegangsbewijs of Season Pass voor Bellewaerde Aquapark aangekocht te worden aan de gangbare tarieven bij aankoopdatum.

​​​​​​​3.2 De Season Pass ter waarde van €79,00 geeft toegang tot Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark vanaf aankoopdatum tot en met 30 juni 2021.

​​​​​​​3.3 De directie behoudt zich het recht voor om promotionele acties te voeren voor de verkoop van de abonnementen. Deze promotionele acties kunnen ten allen tijde opgeschort of beëindigd worden en worden niet met terugkerende kracht toegekend.

​​​​​​​3.4 De directie behoudt zich het recht voor om exclusieve evenementen te organiseren of toe te voegen aan de kalender, waarop het park niet toegankelijk is voor abonnees. De kalenders voor Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark tijdens het seizoen 2020 zijn te vinden op www.bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be.

Artikel 4 – kortingen en voordelen

​​​​​​​4.1 De abonnementshouder heeft recht op verschillende voordelen en kortingen.

​​​​​​​4.2 De kortingen die de abonnementhouder verkrijgt op vertoon van zijn of haar abonnement zijn niet cumuleerbaar met andere acties of promoties.

4.3 De volgende kortingen zijn éénmalig geldig in Bellewaerde, bij aanwezigheid van de Season Pass houder en op vertoon van de Season Pass:

  • Zomerkorting : -25% (geldig van 01/07/2020 tot 31/08/2020 voor maximum 5 personen)
  • Korting tijdens Halloween : -50% (geldig van 10/10/2020 tot 08/11/2020 voor maximum 1 persoon, niet geldig op 31/10/2020 en 01/11/2020)

De volgende kortingen zijn éénmalig geldig in Bellewaerde Aquapark, bij aanwezigheid van de Season Pass houder en op vertoon van de Season Pass:

  • Zomerkorting : -50% (geldig van 01/07/2020 tot 31/08/2020 voor maximum 1 persoon)
  • Herfstkorting : -25% (geldig van 01/09/2020 tot 31/10/2020 voor maximum 5 personen)
  • Winterkorting: -33% (geldig van 1/11/2020 tot en met 28/02/2021 voor maximum 5 personen)

​​​​​​​4.4 Elke abonnee heeft voor zijn persoonlijke aankopen in het park 10% korting in de restaurants en souvenirshops op vertoon van zijn Season Pass aan de kassa’s.

4.5 De volgende voordelen zijn enkel geldig op het geafficheerd volwassentarief aan de kassa’s van onderstaande parken en op vertoon van de Season Pass aan de kassa:

  • 50% korting in de volgende parken: Parc Astérix, France Miniature, Musée Grévin Paris, Walibi Rhône-Alpes, Walibi Belgium, Walibi Holland, Phantasialand - tijdelijk niet geldig, Chaplin’s World
  • 40% korting in de volgende parken: Plopsa Group, Openluchtmuseum Bokrijk, Movie Park, Grottes de Han, Monde Sauvage.
  • 35% korting in: Boudewijn Seapark.
  • 20% korting in: Toverland, Efteling

​​​​​​​4.6 De Walibi Holland korting is niet geldig tijdens hun Halloweenperiode. 

4.7 Voordelen in andere parken alsook verminderde tarieven voor vergezellende personen maken geen standaard deel uit van het abonnement en kunnen elk moment opgeschort worden zonder enige vorm van schadevergoeding.

Artikel 5 – Parking Pass

​​​​​​​5.1 De Parking Pass is een kaart, apart van het abonnement, waarmee de abonnementhouder de parking mag gebruiken zonder extra betaling voor één auto.

5.2 De Parking Pass is enkel te koop aan de kassa’s aan van Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark.

5.3 Het is mogelijk om twee nummerplaten in te schrijven per Parking Pass, maar de Parking Pass is enkel geldig voor één parkeerplaats. De twee voertuigen kunnen dus niet op hetzelfde moment parkeren.

5.4 De Parking Pass is enkel geldig in Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark tijdens de openingsuren van het gewenste park.

5.5 In geval van enorme drukte, geeft de Parking Pass niet de garantie om een parkeerplaats te hebben. Indien er bij aankomst geen parkeerplaatsen beschikbaar zijn, heeft de Parking Pass houder geen recht op een compensatie of terugbetaling van de Parking Pass.

5.6 De instructies van de parkingmedewerkers dienen steeds opgevolgd te worden.

​​​​​​​5.7 Een wijziging van de nummerplaat op de Parking Pass is te verkrijgen door middel van het betalen van een administratieve kost ter waarde van €8,00.

Artikel 6 – betalingen

6.1 ​​​​​​​​​​Bij de aankoop van de Season Pass dient de volledige aankoopsom meteen betaald te worden. Het is niet mogelijk om in verschillende schijven te betalen.

6.2 ​​​​​​​​​​​​​​De koper dient de prijs van zijn aankoop te betalen aan de hand van een betalingsmiddel, geautoriseerd door Ogone. De betalingsmodule wordt beheerd door het bedrijf Ogone en er wordt geen informatie gelinkt aan de betaling doorgegeven aan Bellewaerde of Bellewaerde Aquapark.

6.3 Bellewaerde of Bellewaerde Aquapark zijn niet verantwoordelijk in geval van problemen bij het online betalingsproces.

6.4 Als gevolg van de betaling, ontvangt de koper een bevestiging van betaling of een verzoek om de betalingsprocedure opnieuw uit te voeren in geval van een probleem.

6.5 Indien de Season Pass werd aangekocht maar niet werd gebruikt, kan geen aanspraak gemaakt worden op een terugbetaling.  Een familielid van de abonnementshouder kan enkel aanspraak maken op een terugbetaling indien de passhouder overleden is en de Season Pass geen enkele keer werd gebruikt, mits voorleg van een overlijdensakte. ​​​​​​​